Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 30 september 2012

AANSTEKER 51: GITAAR

Een aansteker in de vorm van een gitaar. Die had ik nog niet.
Het gevaarte is 11cm lang, heeft geen snaren en er zit geen muziek in. Slechts een vlam.

Er wordt nergens iets vermeld, van wat dan ook.

zaterdag 29 september 2012

BEVERLY HILLS 90210 16: PLAYBOY 2/2

Vorige week zaterdag is Shannen - Beverly Hills 90210 - Doherty's eerste optreden in Playboy behandeld (1994). Vandaag haar tweede sessie voor dit overbekende mannenblad, deze keer negen jaar later, December 2003.
Het levert enkele aardige foto's op.
Ook de omslag van deze Playboy is in menig land gebruikt, zoals
VENUZUELA


TAIWAN

SPANJE
die geven Shannen een andere kleur bikini. Moet kunnen.

TSJECHIË
die vinden de foto gespiegeld beter overkomen.

ROEMENIË

HONGARIJE

FRANKRIJK

en 4 jaar later gebruiken ze dezelfde foto ook in KROATIË als omslag voor een Playboy, duidelijk gebaseerd op de Spaanse (rodo bikini) versie.
Bij mijn weten is de omslag niet verschenen op een Nederlandse uitgave, maar als iemand weet dat ik me vergis, hoor ik dat graag.

vrijdag 28 september 2012

BOEKOMSLAG KLASSIEK LETTERKUNDIG PANTHEON

Op Jugendstil / Art Nouveau geinspireerde omslag voor dit kleine boekje (10x14cm) of zou het echt dateren van rond de eeuwwisseling. Er wordt geen jaar vermeld. Ik denk dat het een deel is uit een grotere reeks over literatuur onder de noemer Klassiek Letterkundig Pantheon. In dit deel het gedicht De chaos en het licht van Isaac da Costa uit 1850.

Ik kan geen monogram vinden en er wordt ook nergens melding gemaakt van een ontwerper. Uitgever is W.J. Thieme & Co. uit Zutphen

donderdag 27 september 2012

HERBERT LOM (1917-2012)

Vandaag is in London de in 1917 in Praag geboren akteur Herbert Lom overleden. Hij heeft in meer dan 100 films en TV-series meegespeeld, van 1937 tot 2004.
Hij speelde met even groot gemak humoristische rollen, zoals politiechef Dreyfuss in talloze Pink Panther films, alsook heftige horror, zoals Hexen bis aufs Blut gequält uit 1970.

Hij was te zien in drie films uit de Hammer studio, waaronder Phantom of the Opera uit 1962. Zie HIER.
Ook had hij een rol in de derde speelfilm van Gerry Anderson, Doppelgämger of Journey to the far side of the Sun (1969).
TV-series waarin Lom meespeelde waren o.a. Man from U.N.C.L.E. en Hawai Five-O.
Voor zijn komplete filmwerk: IMDB.
Herbert Lom is 95 jaar geworden.

PINK PANTHER COCKTAIL 38/50

Uit een doos met 50 Pink Panther Cocktails (2005) kiest HET Verzameloord er elke donderdag één uit en die wordt gepubliceerd (de voor- én achterzijde van de kaart) om 17.00u precies. De tekeningen zijn van Shag, de mix-drank is van Adam Rocke. Nog snel even de ingredienten kopen en het weekend kan niet meer stuk.

FABRIEKSHOES: HANNA-BARBERA

woensdag 26 september 2012

FIETSEN NAAR DE MAAN (1962)

Elke woensdag op HET Verzameloord een vinylsingel van een Nederlandse bioscoopfilm, op alfabetische volgorde.

Fietsen naar de maan (1963)
regie: Jef van der Heyden
met: Ab Abspoel, Bernard Droog, Simon Carmggelt, Bob Beers, Rudi Falkenhage, e.a.
componist: Enrico Neckheim
singel: Vanavond
gezongen door Mieke Telkamp
met koor en orkest o.l.v. Ger van Leeuwen
geschreven door Jef van der Heyden en Enrico Neckheim
verschenen op Philips 318 747 PF


IMDB


Volgende week: Gangstermeisje (1966) van Frans Weisz

dinsdag 25 september 2012

BEDKNOBS AND BROOMSTICKS PUZZEL

Een 36 stukjes tellende puzzel van de film Bedknobs and Broomsticks (1971).
Het is een uitgave van het Engelse bedrijf Hope, maar zeer waarschijnlijk gemaakt voor de internationale markt, aangezien de filmtitel in vier talen op de doos (30x21cm) staat vermeld. Zelfs in het Nederlands: Heksen en bezemstelen. Het onderwerp is (ik zou haast zeggen uiteraard) de getekende voetbalwedstijd, welke meteen ook het beste deel is van de film.
De puzzel heet dan ook De voetbalmatch en is No. 30. Of het hier gaat om de dertigste puzzel uit deze film of om de dertigste in een reeks van Disney-puzzels, zou ik niet weten.
Er wordt nergens een jaar van produktie vermeld, maar dat zal vermoedelijk niet ver afliggen van het jaar dat de film in roulatie is gegaan (1971 dus).

maandag 24 september 2012

KIRI DE CLOWN SINGELS

In Frankrijk zijn in 1967, ten tijde van de originele vertoning van de serie twee singels verschenen van Kiri de Clown. Bij mijn weten zijn die nooit in Nederland uitgebracht. Ik heb ze in elk geval nog nooit gezien.

zondag 23 september 2012

SINGELHOES: HOE GROOT ZIJT GIJ

In eerste instantie viel de hoes mij op door het ontwerp. Pas later zag ik dat het ging om religieus werk. De hoes werd des te opmerkelijker. 'Hoe groot zijt GIJ' is een vraag die ik in een religieus kader niet zou verbinden met het heelal en de planeten.
Op het singeltje zelf staan vier psalmen, gezongen door Paul Hofstede en Klaas en Riek Post onder orgelbegeleiding van Rudolf Schiphouwer. Het is een uitgave van Binnenlandse zending van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland, gevestigd in Zwolle. Er wordt nergens een jaar vermeld, vermoedelijk eind jaren '50, begin jaren '60.

zaterdag 22 september 2012

BEVERLY HILLS 90210 15: PLAYBOY 1/2

Shannen Doherty (1971), Brenda Walsh in de TV-serie Beverly Hills 90210, laat zich in maart 1994 - tijdens de hoogtijdagen van de reeks - fotograferen door het mannenblad Playboy. Dat geeft de nodige opschudding in het Amerikaanse televisieland, wat uiteindelijk resulteert in haar verwijdering uit de serie (na het vierde seizoen). Uiteindelijk heeft de serie 10 seizoenen gedraaid.
Het blad verschijnt in november 1994 in de Nederlandse editie.
Het gaat hier niet om een artikel of fotoserie rondom Shannen, maar om een aktie voor safe sex, waar bekende vrouwen uit de Amerikaanse showwereld aan hebben meegewerkt, waaronder dus ook de Beverly Hills ster. In het artikel staan enkele foto's van haar. De hoeveelheid verschilt per land!
Nederland is niet het enige land dat deze omslag met Shannen Doherty heeft gebruikt. Zo is daar bijvoorbeeld
TAIWAN

SPANJE

JAPAN

ITALIË

TSJECHIË
en
AUSTRALIË
Alleen Duitsland heeft een andere omslag en lijkt de gelegenheid te hebben aangegrepen om wel een artikel over Shannen te maken.

vrijdag 21 september 2012

FRANCOISE DORLEAC 7/16: LA GAMBERGE

Vandaag de zevende film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): La Gamberge (1962), geregisseerd door Norbert Carbonnaux (1918-1997), een regisseur met 7 titels op zijn naam
Een jongeman probeert zijn verloofde af te helpen van haar door sensatie gevoede dromen over de ideale minnaar, door zich in een kidnap-affaire - die hij zelf in elkaar heeft gezet - als held op te werpen.

De film heeft op zijn minst 4 verschillende posters.

De muziek voor de film is geschreven door Guy Béart (1930). Daar is een EP van verschenen.
Op deze langspeelsingel staan twee door Guy Béart gezongen nummers en twee instrumentalen.
GUY BÉART - AU BOUT DU CHEMIN GUY BÉART - QUAND UN HOMME VALSE DU PRINCE BLANC-NOIR

Binnenhalen kan HIER.


Ook onder de naam Guy Béart is een EP uitgekomen, waarop een van deze nummers staat.

De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is La peau douce uit 1964, van regisseur François Truffaut.