Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 30 juli 2015

vrijdag 17 juli 2015

LOST ART PUZZELS

Twee onmogelijk te maken puzzels uit de serie Lost Art. De eerste is een schilderij van Van Gogh: Zelfportret uit 1889;
De doos meet 18x18cm en erbinnen is een puzzel te vinden van 10x10cm, bestaande uit slechts 10 stukjes. Wat lijkt het probleem?
Elk stukje is een blokje met op vier zijden een deel van de afbeelding, waardoor het erg lastig is om te bepalen welk stukje naast welke moet worden geplaatst. Er zijn talloze kombinatie-mogelijkheden. Deze puzzel heeft nummer 306 02 en is in 1998 uitgegeven door University Games. 'Lost Art' is een merk van Dan Gilbert, Inc.

De tweede puzzel in deze reeks heeft nummer 306 04 en is een schilderij van Michelangelo: La Sibilla Libica (1508-1512).
Voor de rest is het hetzelfde verhaal als boven, alleen is deze nog moeilijker. Of ik ben een slechte puzzelaar, of de leeftijdsaanduiding van 10+ op de doos is niet helemaal juist.
Hoe groot deze serie met Lost Art is, is mij niet bekend.

zaterdag 4 juli 2015

BEVERLY HILLS 90210 92: PENNENDOOSJE en ETUI

Ik geloof toch dat ik voor mijzelf de merchandise van een TV-serie het leukste vind als het toegespitst op die bepaalde serie, zoals een Middelbare School serie als Beverly Hills 90210, waarvan je dus spullen kunt kopen die te maken hebben met de Middebare School: Pennen, mappen, schriften en onderstaande pennendoos.
Maar ook een etui hoort in die lijn thuis. Dit is overigens een tweede etui naar aanleiding avn deze serie. De eerste kun je HIER vinden.

vrijdag 3 juli 2015

SPEAR'S SUPERPUZZLE

Een superpuzzle van het Engelse bedrijf Spear's Games.
Het is een variant op het aloude Tangram. Het gaat nu niet om 10 gevormde stenen, maar om 48 (24 rode en 24 groene). Daarmee moeten bepaalde figuren/voorstellingen gelegd worden.
Je kunt het alleen spelen, maar ook met twee. Ieder een kleur stenen en zien wie het eerste de afbeelding heeft nagemaakt.
Er is niet alleen een Engelstalige gebruiksaanwijzing toegevoegd. Het een en ander wordt ook uitgelegd in het Frans en Nederlands.
Er is geen jaar van uitgave bekend.