Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 27 september 2015

LOURDES 100: METALEN GROTJE

Een klein metalen grotje (10x6cm), dat helaas aan de bovenzijde nogal beschadigd is. Het is een soort kapelletje, waarin de grot is weergegeven. De ornamentiek rondom, het gebladerte, is druk en vol. Aan de onderzijde staat 'Made in France 847'. Geen idee wat dat betekent. Het is frontaal bedoeld. Aan de achterzijde geen enkele afwerking.

donderdag 24 september 2015

donderdag 17 september 2015

zondag 13 september 2015

LOURDES 99: HOUTEN VAASJE

Ik publiceerde eerder al een vaasje. Hierin was een grot verwerkt. Op dit vaasje (hoogte 17cm) zijn alleen Benadette en Maria te zien op een soort richel. Van een grot is geen sprake op enkele abstracte vormen na, die wellicht de grot moeten symboliseren. De figuren zijn afwijkend van kleur, waardoor ze direct opvallen. Ze zijn behoorlijk gedetailleerd uitgevoerd.


Aan de achterzijde is een plantmotief.

donderdag 10 september 2015

donderdag 3 september 2015