Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 30 augustus 2011

DISNEY DINSDAG: KWARTET 3

Een datumloos Walt Disney kwartet, uitgegeven door Selecta (631403).



Het spel bevat 32 kaartjes en dus 8 kwartetten:
Familie Duck
Booswichtenclub
Damesclub
Indianen
Bosvriendjes
Honden
Familie Mouse
Jungle Book

Met name dit laatste viertal vind ik een wat vreemde keuze. Op die manier zijn er toch nog genoeg andere films. Wellicht was de rolprent net uitgebracht. Daarmee zou dat een mogelijke aanwijzing kunnen zijn voor het uitgiftejaar van dit kwartet: 1967.

3 opmerkingen:

  1. Dit kwartet bevat 36 kaartjes (ipv 32).
    Het kwartet "Sneeuwwitje" ontbreekt bij u in de rij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anoniem, zou het wellicht zo kunnen zijn dat in jouw kwartet Jungleboek is vervangen door Sneeuwwitje? Mijn doosjes zit namelijk helemaal vol. Daar kan geen kwartet meer bij. Wellicht bestaan er op die manier meerdere uitgaves van hetzelfde spel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nee. Het kwartet heeft 9 sets in totaal en idd 36 kaartjes. setje 8 is junglebook en setje 9 is sneeuwwitje. Mijn set is compleet.

      Verwijderen