Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 8 oktober 2016

JANE BOND STRIP

Terwijl er momenteel wordt gesproken over de mogelijkheid van een vrouwelijke James Bond met de welsprekende naam van Jane Bond, moet ik toch konstateren dat dat allang bestaat.
Een boek (23x29,5cm) met een verzameling strips die eerder zijn gepubliceerd in het weekblad TINA. De tekening loopt een beetje door op de achterkant. Voor de gelegenheid heb ik meteen wat restauratiewerkzaamheden verricht.
Het album bevat vier verhalen:
- Het geheim van Kleintje
- Wat voert de Kreeft uit?
- Het goud van de X 105
- Jane en de schaduw
Omdat de strips eerder wekelijks zijn gepubliceerd, staat er steeds een banner boven elke aflevering.
Tot slot ter illustratie van de tekenstijl van tekenaar Michael Hubbard twee dubbele pagina's.
Het boek is in 1969 uitgebracht door NV Uitgeverij De Spaarnestad in Haarlem.

2 opmerkingen:

  1. Op dit moment (september 2021) weer heel actueel. En ja ik moest ook meteen aan deze strip denken. Ik heb het album ook nog steeds 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen