Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 27 januari 2010

JACQUES MARTIN (1922-2010)


Vorige week (21 januari) is de Franse striptekenaar Jacques Martin overleden op 88 jarige leeftijd. Er wordt op internet opvallend veel aandacht aan besteed en ook Wikipedia heeft een pagina gewijd aan deze tekenaar en zijn beroemdste creatie Alex. Kijk ook hier voor meer informatie. Zelf was ik al op jonge leeftijd onder de indruk van de avonturen van Alex en zijn jeugdige vriend Enak. Ik vond de tekeningen wel wat stijf, maar verhalen als Iorix de Grote en De prooien van de vulkaan konden mij toch wel boeien. De stijl is realistisch met sterke nadruk op decors. Hoewel Martin vanwege verregaande blindheid de laatste tien jaar niet meer tekende, is er toch weer een persoonlijkheid minder op deez aard.


Je moet wel van lezen houden. Plaatjes kijken is niet genoeg. Alle afbeeldingen zijn afkomstig uit Een kind van Athene (album 15, 1980). Onder een fragment van pagina 38.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten