Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 10 januari 2010

HERKENT U DEZE MELODIE?




Het gebeurde blijkbaar vaker dat voor een televisieprogramma als herkenningsmelodie bestaande muziek werd gekozen. Ik vond deze single van het programma Herkent u deze melodie, gepresenteerd door de destijds populaire presentator Kick Stockhuyzen. Op 12 januari is het een jaar geleden dat de vriendelijke quizmaster overleed op 79 jarige leeftijd. Klik hier voor meer informatie over Kick. Kennelijk was de melodie zo populair dat het werd uitgebracht op single, maar - volgens het verhaal op de achterkant van de hoes - herkende u deze melodie niet!


Wat schetst nog verder mijn verbazing? Van de single blijken twee verschillende hoesversies te bestaan, allebei uit 1971. Dat geeft toch wel enigszins de populariteit van de serie aan. De tweede versie is overigens met een zwartwit foto uitgebracht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten