Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 19 maart 2010

SUPER-8: POPEYE

Er wordt vandaag de dag veel geschreven over het verschil tussen CD en vinyl. Wat het beste is van de twee of het handigste. Tja, daar verschillen de meningen nogal over.

Zo wordt er ook gesproken over het verschil tussen DVD en video, maar over de voorloper van de video hoor je niet zo heel erg veel en toch is dat ook nog niet zo lang geleden. Ik heb het over de super-8 film.

Tot laat in de jaren 70 (en zelfs nog in de 80-er jaren!) moest je een projektor tevoorschijn halen en wat spoelen, om bijvoorbeeld een korte tekenfilm van Popeye te kunnen bekijken. Er was geen andere manier. In zo'n klein doosje (8x8 cm) zat een speoltje van drie minuten. Bijgaand voorbeeld is No.56 met de titel Popeye kindermeisje. Het is vermoedelijk een Belgische uitgave (de teksten zijn in het Frans en Nederlands!) van Filmoffice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten