Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 5 oktober 2011

PIPO DE CLOWN

Pipo de Clown is een een personage dat afkomstig is uit het brein van Wim Meuldijk (1922-2007) en werd vooral bekend door de vele uitzenduren op de TV (vanaf 1958). De akteur die de clown het meeste en het beste heeft neergezet is nog altijd Cor Wischge (1925-1991). Hij speelde hem maar liefst 16 jaar lang (1958-1968 en 1974-1980).
Vanwege de populariteit ligt het voor de hand dat er platen van uit zijn gebracht, LP's en ook de (hieronder staande) singels.
Als eerste het Pipo-lied, dat tweemaal met nagenoeg dezelfde hoes is uitgekomen, maar met een ander kinderkoor (Philips 314 063 en Philips 318 407).
Beide uitgaven hebben dezelfde achterkant: De liedteksten van Wim Meuldijk. Muziek op beide zijden is van Joop Reynolds.










Stond er op de eerste singel nog muziek, op de volgende plaatjes zijn alleen nog hoorspelen te beluisteren, te beginnen met De Woonwagen (Philips 314 530).




Behalve Philips heeft ook Simbo twee singels van Pipo op de markt gebracht, TT 100 en SI 500.



Vervolgens heeft ook CNR nog een duit in het zakje gedaan (CNR SK 148) met een eenzijdig Pipo-plaatje (op de andere kant staat Swiebertje).
Als laatste een tweezijdige 33T mini flexi-disc (5"), uitgegeven door de Raifeisenbank/Boerenleenbank. Het betreft een foto-spoor-puzzel-wedstrijd met Kluk-Kluk.


Tot slot een komplete aflevering van Pipo de Clown (5 minuten), waarin de korte leader-versie van het Pipo-lied te horen is.
Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Pippi Langkous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten