Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 21 maart 2012

KOERHUIS VAN PAPA WIRREWARRE

Het Koerhuis van Papa Wirrewarre was een kinderprogramma, waarin verschillende series te zien waren. Het werd uitgezonden bij de NCRV van 5 oktober 1966 tot en met 25 november 1972. In 1967 werd de titel van het programma veranderd in De Kijkkast, maar de inhoud bleef hetzelfde. Eén van de vaste onderdelen van het programma bleef de serie Gompie en zijn vriendjes, waarin poppen en echte mensen door elkaar liepen. Gompie was een walrus die samen met zijn poppenvriendjes Peentje, Majolica en Ritsaert (stemmen van Jan Borkus (1920-2007) en Corry van der Linden (1937)) en Papa Wirrewarre, gespeeld door Jaap Molenaar (1930) vele avonturen beleefde. De meest typerende uitspraak van Gompie was: "Gómmmpie!"
Naast hoofdrolspeler was Jaap Molenaar ook de schrijver van de serie en van deze (eenzijdige) singel die CNR ervan heeft uitgegeven. De muziek is geschreven door Herman Broekhuizen (1922-2012).







1 opmerking: