Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 2 maart 2012

RODERIK EN DE WONDERPIL



Ik heb nog nooit gehoord van dit sprookje, Roderik en de wonderpil. Het verhaal: Roderik was een hele lelijke prins en hij wilde zo graag trouwen, maar geen vrouw wilde hem. Ten einde raad ging hij naar een heks en vroeg of die hem niet, al was het maar voor een poosje, mooi kon toveren, in elk geval totdat hij een vrouw getrouwd had. Nou, dat wilde die heks wel doen, maar het zou inderdaad niet lang duren. Hij moest er geen gras over laten groeien met zijn huwelijksaanzoek, want de dag erna om middernacht, zou de betovering verbroken zijn. Roderik vond alles goed en haastte zich een leuk meisje ten huwelijk te vragen, dat toevallig kort daarna langswandelde. Oef, dat lukte nog maar net op tijd. Ze waren zo gelukkig....
Maar ja, toen werd het middernacht. Roderik verschool zich in de tuin, omdat hij weer zo lelijk was en riep vanuit de tuin naar het balkon van de slaapkamer op zijn bruid. Vanuit het donker biechtte hij alles op en sprak de hoop uit dat zijn vrouw hem nu niet zou verlaten. Toen trad de kersverse bruid vanuit de schaduwen op het balkon in het licht en zie.... Ze was net zo lelijk als hij zelf! Sterker nog: het was de heks die hem betoverd had!!
Zij kon maar niet aan een man geraken en had haar kans schoon gezien, toen Roderik met zijn verzoek kwam. Daar moesten ze allebei erg mee lachen en ze leefden nog lang en gelukkig!!!!

Een combi van Repelsteeltje en Assepoester. Ook een beetje Shrek, toch?

Deze singel is de dertiende uit de reeks volledige kinderhoorspelen 'Sprookjes voor het kind', uitgebracht door Artone, De hoes is getekend door de striptekenaar Hans Ducro (1924-1976). Jaar van uitgave is 1962. De (bijna) volledige serie is te vinden op de Catalogus van Nederlandse singelseries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten