Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 9 april 2012

HARRY POTTER PUZZELS

In 2000 geeft Mattel in Engeland een serie van vier puzzels uit met tekeningen die gebaseerd zijn op de boeken van Harry Potter. De puzzels komen op de markt voordat de eerste film in 2001 (H.P. and the Sorcerer's stone) uitkomt. Vandaar geen links naar het grote scherm. In hetzelfde jaar komen de puzzels ook uit in Nederland, eveneens van Mattel.



Dit zijn de vier afbeeldingen uit de eerste serie (zoals ze op de onderkant van de doos zijn weergegeven).











In 2001 geeft Mattel een tweede serie uit van vier Harry Potter puzzels. Opnieuw met tekeningen, die wederom niet op de film lijken te zijn gebaseerd.

De dozen hebben dezelfde maat als de eerste serie (27x27cm), maar tellen nu 300 stukjes in tegenstelling tot 260 eerder.





Dit zijn de vier afbeeldingen uit de tweede serie (zoals ze op de onderkant van de dozen zijn weergegeven).

Bij beide series wordt in elke doos een soort van polarisatie-lensje meegeleverd, om daarmee in de gelegde puzzel voorwerpen te kunnen vinden. Daar kan ik kort in zijn: Dat werkt niet!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten