Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 20 februari 2018

SPROOKJESKWARTET REVISITED

Op 15 november 2010 schreef ik een bericht over het sprookjeskwartet van Jumbo. Klik HIER voor dit bericht. De afbeeldingen bleken gesigneerd met  MW en eenmaal met MAYRL W.50. Ik vroeg lezers om opheldering. Deze week stuurde Nini van Leeuwen een uitgebreide mail naar hetverzameloord@gmail.com met het antwoord.

Het gaat om de Oostenrijkse kunstenaar en illustrator Willy Mayrl, mogelijk geboren in het begin van de 20e eeuw. Hij is in ieder geval werkzaam rond 1950. Er is weinig tot niets te vinden op internet, behalve enkele boeken, die hij heeft geïllustreerd. Nini vond wel een Duitstalige versie van het sprookjeskwartet, dat ik hierbij weergeef.

Uitgegeven door de firma Platnik uit Wenen. Jumbo heeft aan het ontwerp helemaal niets veranderd!!

Nini, bedankt voor je research

2 opmerkingen: