Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 20 augustus 2018

KWIK & FLUPKE: GLAZEN POT

Kwik & Flupke (originele naam: Quick & Flupke) zijn stripfiguren van de Belgische tekenaar Hergé (1907-1983), uiteraard bekend van de reeks Kuifje. Sinds hun eerste 'guitensttreken' in 1930 zijn er meer dan 350 afleveringen (steeds 1 pagina) van verschenen. Je ziet er niet zo heel veel merchandise van. De pot van vandaag is er een sporadisch voorbeeld van.
Vanaf 1985 heten de twee kwajongens uit Brussel niet meer Kwik en Flupke, maar worden ze aangesproken met hun originele Franse namen. Dus deze pot uit 1987 kan zowel uit België als uit Nederland komen. Of allebei.
Behalve op de deksel staan er op de glazen pot (hoogte: 17cm) nog vier tekeningen, waarvan 3 en 4 bij elkaar horen.
De pot is in 1987 uitgebracht door Kraft Foods, dat dan nog net een zelfstandig bedrijf is. In 1988 wordt het overgenomen door Philip Morris Companies Inc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten