Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 19 februari 2019

DISNEY DINSDAG: CARS JUNIOR PUZZELBAL

Dat is een tijdlang populaire geweest, een puzzel in de vorm van een bol. Driedimensionaal dus. Vandaag zo een van de film Cars.
De vierkante doos meet 18x18cm en bevat 96 stukjes, die samen een bal vormen met een doorsnede van 12 cm.
Op de onderkant van de doos is voor het eerst duidelijk zichtbaar, dat het een zeer internationaal produkt is: De uitleg staat er in 11 talen op.
Dat geldt ook voor de nadere uitleg op een vel in de doos, een uitleg die ingewikkelder is dan de puzzel zelf. Als hulp is de puzzel ook plat toegevoegd.
De twee ronde delen kunnen via het tandwielsysteem verschijven, zodat je weet waar de verschillende onderdelen horen. Voor als de bol klaar is, is er een onderzetter toegevoegd, zodat hij keurig blijft liggen.
Het is een produkt van puzzelgigant Ravensburger (No 11 340 8) en op de markt gezet in 2006. De bol heeft een naam - Snelle Auto's - hetgeen doet vermoeden dat er nog meer van bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten