Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 21 juli 2014

ONBEKENDE TEKENAAR

Hans Vriens, een bezoeker van HET Verzameloord, stuurde onlangs een foto van een tekening op met de vraag wie de tekenaar is van deze prent.
Een uitvergroot detail van de handtekening is handig maar bracht mij niet verder.
Met behulp van Hans ben ik wat gaan graven op het internet, waaruit tevoorschijn kwam dat bovenstaande tekening een 'remake' is van een reklametekening voor Bell Telephone System, getekend door Pete Hawley (1916-1975)
Dit is niet zijn enige advertentie voor dit bedrijf (zie voor meer voorbeelden een zusterblog van HET Verzameloord Advertentietijd).
Pete Hawley is in de grafische wereld vooral bekend geworden voor zijn reeks advertenties voor Jantzen (1942-1960) voor welk bedrijf hij meer dan 100 tekeningen heeft gemaakt.
(voor meer voorbeelden verwijs ik naar een zusterblog van HET Verzameloord Advertentietijd).

Dus de tekening van Hans Vriens is een kopie van Pete Hawley, maar wie is de nieuwe tekenaar? Kan iemand de handtekening ontcijferen en dit mysterie ontrafelen? Wat staat hier en wie was hij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten