Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 9 juli 2014

OP LOSSE GROEVEN

Het Nederlands elftal loopt bepaald niet op losse  groeven in dit toernooi. In 1974 pikte platenmaatschappij Bovema een graantje mee van het succes van Oranje met de uitbreng van deze verzamelaar, die overigens maar één voetbal gerelateerd lied bevat: Frans Derks, destijds een hippe en populaire scheidsrechter met 'We gaan naar München'. Op de hoes prijst het model Kiki van Oostindiën (met dank aan Alman, zie reactie hieronder), gehuld in een sportief voetbaltenue, de 'kanpioenen op 33 toeren' aan.

Uitgebracht onder nummer 5C048 25 102 Special in 1974

1 opmerking:

  1. Naar het zich laat aanzien betreft het hier Kiki van Oostindiën, een regelrechte platenpoes die voor menig platenlabel model stond als het verzamelplaten betrof. Ze heeft twee hitjes gehad als duo Kiki & Pearly en Art Sullivan & Kiki en heeft later haar ziel verkocht aan de Scientology Kerk, waarvoor ze propaganda maakte, en in die hoedanigheid Gerrit Komrij tegen zich kreeg.
    http://muziek.gijs.info/Platen/KikivanOostindie.php

    BeantwoordenVerwijderen