Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 20 augustus 2015

IN MEMORIAM: YVONNE CRAIG (1937-2015)

Afgelopen maandag (17 augustus 2015) is in haar woonplaats Pacific Palisades de Amerikaanse actrice Yvonne Craig (1937 - 2015) overleden.


Na een opleiding tot ballerina komt ze in 1958 in de filmwereld terecht via het medium Televisie. Ze heeft in de jaren 60 en 70 zo'n beetje meegespeeld in elke bekende serie van Star Trek tot Mannix en van Perry Mason tot Fantasy Island.
Ook heeft ze talloze films gemaakt, waaronder twee naast Elvis Presley: It happened at the World's Fair (1963) en Kissin' Cousins (1964).

BATGIRL

Ondanks al deze rollen en bijrollen zal ze de geschiedenis ingaan als Barbara Gordon/Batgirl in de cult TV-serie Batman (1967-1968), naast Adam West als Batman en Burt Ward als Robin.
In het derde (dat is het laatste) seizoen van deze illustere TV-serie speelt ze de dochter van commissaris Gordon, Barbara, die voor iedereen slechts een 'saaie' bibliothecaresse is, maar indien nodig verandert in Batgirl, om het dynamische duo bij te staan.
Als Batgirl heeft ze haar balletopleiding toch nog van nut kunnen laten zijn. Binnen de gevechten komt haar lenigheid voortdurend tot uiting.
Yvonne Craig is 78 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten