Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 30 augustus 2015

LOURDES 98: GIPSEN PLAQUETTE

Klein maar fijn, zeggen ze soms. Dit gipsen plaatje of plaquette (16x12x1cm) heeft een fraai uitgewerkte voorstelling in laagrelief. De bovenzijde speels gegolfd. Linksvoor Bernadette en Maria. Het malwerk is wel oke, het schilderwerk (vooral de gezichten) laat te wensen over, maar het gaat hier dan ook om een handgeschilderde voorstelling, wat op de achterzijde wordt bevestigd met een stempel 'PEINT Á LA MAIN'. Een ander exemplaar KAN dus beter zijn. Het is de bedoeling om het op te hangen. Een metalen haakje is in het gips vastgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten