Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 20 september 2017

RODE RIDDER PUZZEL

De Rode Ridder is oorspronkelijk een stripreeks van Willy Vandersteen, begonnen in 1959. De serie loopt nog steeds en is nu bij nr.254. Dat is toch een gemiddelde van ruim vier boeken per jaar!
De laatste jaren verschijnt er ook wat merchandise rondom de boeken, zoals deze puzzel.
De doos (24x33cm) bevat 1000 stukjes. Dat vind ik sowieso pittig veel, maar zeker met een zo drukke tekening.
De afbeelding op de doos is enigszins verkleurd, hetgeen het leggen niet gemakkelijker maakte, maar uiteindelijk kon dit karwei toch worden geklaard. De gelegde puzzel meet 44x68cm.

Ik denk dat Karel Biddeloo (1943-2004) de tekenaar is. Hij heeft de strips getekend van 1969 (toen hij het overnam van Vandersteen) tot aan zijn dood in 2004. In totaal 163 boeken.
Deze puzzel is een uitgave van Puzzelman uit 2003.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten