Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 11 juni 2010

FRANKENSTEIN 21: MCDONALD'S 1

Voor Halloween 1997 geeft McDonald's een Happymeal setje uit van vier speeltjes. Bekende karakters van het hamburgerbedrijf 'verkleed' in griezelkostuums: Dracula, spook, Heks en (uiteraard) Frankenstein.




De beroemde clown Ronald McDonald heeft het 'kostuum' van Frankenstein aan. Waarom de kontaktpunten van het monster verplaatst zijn van de nek naar de slapen is niet duidelijk. Misschien is dat een rechtenkwestie. Het lijkt me hier overigens wel duidelijk te gaan om een (zeer) vrije variant op Boris Karloff.















Het poppetje is 9,5 centimeter hoog en heeft een armwijdte van 9 centimeter. Het pak is van hard plastic, de clown zelf is gemaakt van een soort hard, onbuigbaar rubber.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten