Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 17 juni 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 24)

Een voor mij onbekende pin-up uit de jaren 40. Leuke foto, maar de reden waarom ik deze mevrouw deze week plaats is de toch wel de opvallende gelijkenis met het Bavaria jurkje waar tijdens het Wereld-kampioenschap in Zuid-Afrika - ik geloof zelfs wereldwijd - zoveel om te doen is. Natuurlijk gaat dat om sponsoring en bakken geld, maar voor de rest is er in 60 à 70 jaar toch maar weinig veranderd.






1 opmerking:

  1. Geachte Dirk.X Ik ben geen 18 meer en kan daardoor alles wat afstandelijker bekijken (relativeren met een duur woord). De Bavaria jurkjes zijn door twee Amsterdamse vrouwen ontworpen en wel zodanig, dat bijna iedere vrouw zich "thuis" kan voelen in dit jurkje. De pin-up dress uit de jaren veertig rekent hier juist genadeloos mee af! De schouderpartij en de lagere heuppartij laten niets aan fantasie over.
    De Bavaria jurkjes hebben meer de "polderfilosofie", iedere vrouw kan zich hier in vinden. De jaren veertig (oorlogsjaren!) kenden deze filosofie niet, het was winnen of verliezen ook in erotisch opzicht.

    BeantwoordenVerwijderen