Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 10 juni 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 23)

Deze tekening is van de in Italië geboren schilder/tekenaar Edward Runci (1921-1985). Het draagt de titel 'Wish You Were Here' en dateert van 1947.
Edward is in 1930 naar Amerika verhuisd, waar hij al snel een tekenwedstrijd wint en hem een studiebeurs wordt aangeboden, maar zijn vader houdt dat tegen.
In 1943 trouwt hij met Maxine Sunderland, die zelf ook pin-ups schilderde. Ze poseerde geregeld voor Edward's tekeningen.
In 1945 wordt zijn eerste schilderij gepubliceerd en het duurt niet lang of hij is een bekend artiest. Wie meer voorbeelden van zijn werk wil zien kan het beste even hier kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten