Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 15 juni 2010

DISNEY DINSDAG 4: MATCH OF THE CENTURY 1



Welkom op alweer de vierde Disney Dinsdag. Vandaag wederom een Super 8 filmpje, dit keer ingegeven door het wereldkampioenschap voetbal dat in alle hevigheid aan de gang is. Het is een beroemd (tekenfilm)fragment uit de speelfilm Bedknobs and Broomsticks uit 1971. Klik hier voor meer informatie over de film. In deze scene bevinden de hoofdrolspelers zich in het fantasieland Naboombu, waar juist een voetbalwedstrijd gespeeld gaat worden. Professor Emilius Brown (gespeeld door David Tomlinson) is de scheidsrechter en zo ontstaat een film/tekenfilmsequence in de traditie van Mary Poppins. Het is een afgeronde korte film in de film. Dat is vermoedelijk de reden waarom het op Super 8 verscheen. Opvallend dat de echte acteur niet op de voorkant staat afgebeeld.


De super 8 film is in kleur met geluid en een uitgave van Walt Disney Home Movies in Burbank USA, eigenlijk een voorloper van de latere videoband. Jaartal is onduidelijk (ongewoon voor Disney), maar aangezien het een Amerikaanse uitgave betreft zal het jaartal vermoedelijk niet ver van het filmreleasejaar verwijderd zijn. Ik schat 1973/1974. Op de achterzijde een voor die tijd opvallend ouderwetse Mickey. Het doet vermoeden dat dit filmpje wellicht een van de latere is uit een veel oudere serie. (klik op de afbeeldingen om te vergroten)

2 opmerkingen:

  1. De Mickey midden onder lijkt me van een veel nieuwere datum.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je gelijk hebt. Had ik over het hoofd gezien. Blijft toch de vraag waarom er zoveel oude Mickeys op een doosje van medio jaren '70 staan afgebeeld. Opvallend is ook dat de afwijkende Mickey juist bij het tekstbord staat. Zou het een vervanging kunnen zijn van een oudere tekst? Super 8 bestaat immers nog niet zo heel lang.

    BeantwoordenVerwijderen