Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 27 februari 2015

IN MEMORIAM: LEONARD NIMOY (1931-2015)

Vandaag, 27 februari 2015, is in Bel Air, Los Angeles overleden, de acteur, regisseur en zanger Leonard Nimoy. Nimoy werd geboren in 1931 in Boston als zoon van Oekraïens Joodse immigranten. Hoewel hij al op jonge leeftijd in het theater stond, maakte hij zijn debuut in Hollywood pas op 20 jarige leeftijd in 1951. De volgende 15 jaar zal Nimoy gastspeler zijn in veel bekende series, meestal maar één aflevering. Ik noem enkele voor mij bekende series: Dragnet, Colt 45, M-Squad, Bonanza, Rawhide, Twilight Zone, Cain's Hundred, The Untouchables, Perry Mason, Dr. Kildare, The Outer Limits, The Man fron U.N.C.L.E., The Virginian, Daniel Boone, Gunsmoke, Get Smart (16 van bijna 70 series!). De aanhouder wint is een gezegde dat zeker opgaat voor Leonard Nimoy, want zijn rol als Mr. Spock in de serie Star Trek (1966-1969) zal een van de meest iconische worden uit de Amerikaanse televisie (en ook film)geschiedenis.

Behalve in de televisieserie, zal hij de rol van Spock prolongeren in maar liefst zes bioscoopfilms, waarvan hij er drie regisseert en in talloze variaties en afgeleiden.


Na beëindiging van Star Trek in 1969 stapte Nimoy over naar een andere cultserie Mission: Impossible. Beide series werden gemaakt voor Desilu Productions, de productiefirma van Lucille Ball en haar echtgenoot Desi Arnez, in dezelfde studio's. Toen Martin Landau en Barbara Bain de serie verlieten vanwege een salariskwestie, kon Nimoy plaats nemen in het vaste team als Paris (1969-1971). Rond deze tijd zingt Nimoy enkele langspeelplaten vol, deels met op Spock gebaseerde teksten. Op Youtube is hiervan veel te vinden. Hieronder alvast een voorbeeld.


Tot slot is het nog de moeite waard om te vermelden dat Nimoy twee auto-biografiën schreef met de opvallende titels 'I am not Spock' (1977) en 'I am Spock' (1995). Leonard Nimoy is 83 jaar geworden.

Wil je meer lezen over Leonard Nimoy, ga dan naar Wikipedia.

1 opmerking:

  1. De enige echte! Star Trek was zijn tijd vooruit, welke amusementsserie kaartte in die tijd zaken aan als overbevolking en de oorlogswaanzin. Anderen in latere series en films die Vulcans speelden konden nooit aan Nimoy tippen.

    BeantwoordenVerwijderen