Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 3 februari 2015

DISNEY DINSDAG: SPAARBLIK

In tegenstelling tot de bierpul van twee weken is het object van vandaag uitermate passend bij de hoofdfiguur Dagobert Duck. Het betreft een metalen spaarpot in de vorm van een kist, maar dan wel een vreemde. De gleuf bevindt zich eigenlijk aan de zijkant van de kist, maar als je let op de 'pootjes' en de stand van de afbeeldingen is het de bovenkant. Het deksel gaat open als een deur, maar dan vallen de munten er natuurlijk snel uit. Je moet hem dan dus wel op zijn kant leggen. Vreemde keuzes. Desalniettemin is dit blikken geval een geinig ding. De afbeeldingen (ik denk van Italiaanse afkomst) zijn gezellig en deels in reliëf, wat een extra diepte geeft aan de voorstellingen. Leuke aanwinst voor mijn collectie.

Er wordt niet vermeld van jaar of land, alleen dat het (opvallend) is uitgebracht door Royco, ik neem aan van de soepen. Het blik meet 16x10,5x7,5cm. In een reactie beweert een anonieme bezoeker dat het blik dateert uit 1960. Voorlopig houd ik dit jaar maar aan.

1 opmerking: