Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 17 juli 2015

LOST ART PUZZELS

Twee onmogelijk te maken puzzels uit de serie Lost Art. De eerste is een schilderij van Van Gogh: Zelfportret uit 1889;
De doos meet 18x18cm en erbinnen is een puzzel te vinden van 10x10cm, bestaande uit slechts 10 stukjes. Wat lijkt het probleem?
Elk stukje is een blokje met op vier zijden een deel van de afbeelding, waardoor het erg lastig is om te bepalen welk stukje naast welke moet worden geplaatst. Er zijn talloze kombinatie-mogelijkheden. Deze puzzel heeft nummer 306 02 en is in 1998 uitgegeven door University Games. 'Lost Art' is een merk van Dan Gilbert, Inc.

De tweede puzzel in deze reeks heeft nummer 306 04 en is een schilderij van Michelangelo: La Sibilla Libica (1508-1512).
Voor de rest is het hetzelfde verhaal als boven, alleen is deze nog moeilijker. Of ik ben een slechte puzzelaar, of de leeftijdsaanduiding van 10+ op de doos is niet helemaal juist.
Hoe groot deze serie met Lost Art is, is mij niet bekend.

1 opmerking:

 1. Goedemiddag,

  Bij mijn zoektocht naar puzzels stuitte ik op bovenstaande puzzels. Er zijn in ieder geval 4 Lost Art puzzels. Naast bovenstaande ook nog Van Gogh en Monet. Ik vind het ook lastige puzzels, veel lastiger dan ik had verwacht :)

  Ik verzamel puzzels, zowel fysiek als online. Ik houd mijn verzameling bij op www.spelenmetbreinbrekers.nl. Vind je het goed dat ik bovenstaande foto's gebruik voor mijn site, uiteraard met link? Het ziet er dan zo uit: http://www.spelenmetbreinbrekers.nl/app/index.html#/items?fixed=true&id=2142
  Mocht je bezwaar hebben, dan hoor ik het graag en zal ik ze zsm verwijderen. Veel succes en plezier met verzamelen !

  hartelijke groet,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen