Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 9 november 2015

IN MEMORIAM: CAROL DODA (1937-2015)

Gisteren is striptease danseres Carol Doda  (1937-2015) overleden aan de gevolgen van komplikaties aan de nieren.
Ze was in San Francisco in 1964 de eerste danseres die topless optrad, waarmee ze een trend heeft gezet in de rest van de stad en ook nationaal.
Zij was ook de eerste (in 1969) die bottomless (en ook helemaal bloot) op het toneel is gegaan. Daar kwam in 1972 verandering, toen er een wet kwam dat er geen blote acts mochten worden opgevoerd in bars waar alkohol werd geschonken.
Daarnaast was ze ook een van de eerste vrouwen die haar borsten heeft laten vergroten door middel van siliconen. In de film Head (haar eerste rol in 1968) heet haar karakter dan ook niet voor niets Sally Sillicone.
Carol Doda is 78 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten