Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 19 juli 2017

IN MEMORIAM: MARTIN LANDAU (1928-2017)

Op 15 juli is onverwacht de acteur Martin Landau overleden aan de gevolgen van complicaties tijdens een ziekenhuis opname. Landau begon zijn carrière in de jaren '50 met een bijrol in North by Northwest van Alfred Hitchcock. Ondanks zijn optreden in meer dan 170 producties is hij toch vooral bekend door de televisieseries Mission: Impossible (1966-1969) en Space: 1999 (1975-1977), de laatste geproduceerd door Gerry en Sylvia Anderson.

In beide speelde hij samen met zijn toenmalige echtgenote Barbara Bain (1931).

In de jaren '80 maakte Landau een succesvolle comeback naar het grote scherm, wat hem een Oscar opleverde voor zijn rol als Bela Lugosi in de film Ed Wood (Tim Burton, 1984), naast enkele nominaties.


Van de vaste acteurs uit de originele Mission: Impossible tv-serie leven nu alleen nog Barbara Bain en Peter Lupus (1932).

Martin Landau is 89 geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten