Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 28 juli 2017

SWIEBERTJE HOOIBERGSPEL

Ik heb geen idee wat de aanleiding is geweest dat dit Hooibergspel van Swiebertje is uitgebracht, 48 jaar na het begin van de serie en 28 jaar na het beëindigen ervan.
Feit is wel dat er een spel van is uitgekomen en dat is voor de eerste keer. Op de doos (27,5x19,5cm) staan de twee (inmiddels allebei overleden) hoofdrolspelers Swiebertje en Bromsnor, respektievelijk gespeeld door Joop Dooderer (1921-2005) en Lou Geels (1908-1979).
Op de onderkant van de doos een korte uitleg en kleine inkijk.
De volledige inhoud komt pas tevoorschijn als je het deksel open doet.
Pionnetjes, dobbelsteen, 'bouwpakketje' van een hooiberg, spelregels....
...en een spelbord van 62x36cm.
Het is een uitgave van Identity Games International BV in samenwerkung met Erven Uit den Bogaard. Jaar van uitbreng is 2003!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten