Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 16 juli 2018

DE FABELTJESKRANT - DIEREN TROEF

Een spelletje n.a.v. de bekende TV-serie De Fabeltjeskrant met de niet zo heel veel zeggende naam Dieren Troef.
De doos (of beter gezegd het doosje) meet 11x15cm. Op de onderzijde wat eerste informatie.
Het lijkt een kaartspel voor kinderen. Als je de doos opent, tref je daar inderdaad ook niets meer aan dan een stapel kaarten.
De spelregels staan op vier kaarten, waarvan ik er helaas maar één heb.
Ik kan dus ook niet uitleggen hoe het gespeeld moet worden, Wat ik wel weet is dat er vier kaarten bij zijn waarop alle dieren bij elkaar staan met een nummer.....
.... en dat er vier reeksen zijn, waar de dieren steeds afzonderlijk opstaan.
Deze zelfde reeks bestaat in het groen, geel, blauw en rood. ALLE kaarten in dit spel hebben dezelfde achterkant.
Het is in 2010 uitgebracht door Nova Carta, in samenwerking met RTL8, die de serie waarschijnlijk op dat moment in hun pakket had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten