Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 23 juli 2018

INDE SOETE SUIKERBOL

De boekenreeks (7 delen) van Inde soete suikerbol zijn zijn oorspronkelijk door W.G. van de Hulst geschreven tussen 1936 en 1948. Het boek van vandaag is een heruitgave uit 1973, vermoedelijk op dat moment uitgebracht vanwege de TV-serie die op dat moment liep.
Het is een uitgave van groot formaat (22x31cm), maar voor de achterzijde wisten ze niks.
De tekeningen - ook in deze uitgave - zijn van de zoon van de schrijver, W.G. van de Hulst jr.. Ze komen voor een boek uit 1973 nogal ouderwets over. Dat begint reeds op de titelpagina.
Het boek telt 75 pagina's met daarop 15 plaatjes in zwartwit. De kleuren illustraties bestaan uit 130 genummerde plaatjes die los zijn ingeplakt. Of je die moest sparen of dat ze er al inzaten bij aankoop van het boek zou ik niet weten. Hier enkele voorbeelden.
Het is uitgegeven door uitgeverij Callenbach in Nijkerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten