Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 14 november 2018

FABELTJESKRANT BOEKEN

Naar aanleiding van de bekende TV-serie Fabeltjeskrant, zijn er in 1968 negen boeken verschenen. Deze bevatten steeds verhalen, met mooie kleurenfoto's uit de reeks.

De teksten zijn van Leen Valkenier, de poppen zijn gemaakt door Paul Heineman, de bewerking is gedaan door Ellen Jens en de lay-out is van Udo Bredow.
Eerder stonden er al enkele delen uit deze reeks op HET Verzameloord, toen naar aanleiding van advertenties van die boeken. Zie HIER.
Ze zijn uitgebracht door Rotogravure Pers in Leiden, de eerste zes in 1968, de nrs 7 tot en met 9 in 1969.
Toen de serie in 1976 een vervolg kreeg, zijn er opnieuw soortgelijke boeken uitgegeven, nu door Televizier, van de AVRO. Het is een reeks van vier, uitgekomen in 1977:
Elk boek (in beide reeksen) meet 19,5x26,5cm en telt 48 pagina's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten