Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 1 december 2018

IK HOU VAN HOLLAND SPEL

Een spel dat is uitgebracht naar aanleiding van het populaire RTL 4 programma Ik hou van Holland, een zaterdagavondshow die van 2008 tot en met 2016 werd uitgezonden. Het programma werd gepresenteerd door Linda de Mol. In dit televisieprogramma werd elke week gekeken wat Bekende Nederlanders van Nederland afwisten. Twee teams streden tegen elkaar. Eén team werd steeds geleid door Jeroen van Koningsbrugge, het andere de eerste drie seizoenen door Beau van Erven Dorens, daarna door Peter Heerschop en vanaf seizoen 7 door Guus Meeuwis.
De doos meet 35x26cm.
Op de onderkant wordt een klein kijk in de keuken gegeven, wat betreft de inhoud van het spel.
Er zitten wat kaarten in, een dobbelsteen, fiches, speelfiguren met een tulp er op...
...en een spelbord van 49x49cm.
Ook aanwezig de noodzakelijke gebruiksaanwijzing.
met op de achterzijde daarvan (of op de voorzijde) het refrein van het lied Ik hou van Holland, al in 1937 geschreven door Willy Schootemeijer en bekend geworden door Heintje in 1970.
Het spel is in 2008 uitgegeven door RTL Nederland BV en Talpa Content BV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten