Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 17 december 2018

MAANREIS PUZZELS

Over enkele weken betreden we het nieuwe jaar, 2019. In dat jaar is het 50 jaar geleden dat de mens zijn eerste stappen op de maan heeft gezet. Er zal best wel enige aandacht aan besteed gaan worden. Is het wel of niet echt gebeurd. De meningen blijven daarover verdeeld. HET Verzameloord loopt al wat vooruit op de feestelijkheden met een reeks van zes puzzels over deze memorabele Maanreis.
De dozen meten elk 31,5x22,5cm en bevatten steeds 160 stukjes. Een gelegde puzzel past in de doos.
Elke puzzel heeft als extra dezelfde afbeelding los toegevoegd, maar dan zonder teksten. Om eventueel in te lijsten en op te hangen. Als voorbeeld die van puzzel 1.
De puzzels hebben niet alleen een nummer, maar ook een naam. Hieronder de komplete serie.

1071 - CREW

1072 - LAUNCH

1073 - CONTROL

1074 - SPACE WALK

1075 - LEM

1076 - BACK ON EARTH
In sommige dozen vindt je nog de oorspronkelijk toegevoegde oude advertentiestrook, waarin alle puzzels worden aangeprezen.
De puzzels zijn uitgegeven door Jumbo. Er wordt geen jaar van uitgave vermeld, maar vermoedelijk in 1970 of misschien zelfs wel al in 1969!

1 opmerking: