Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 27 april 2019

MINI POPPENKAST

Vandaag best een gek item. Het is een mini poppenkast. Een poppenkast, waarin je de figuren bespeelt met je vingers.
Het lijkt net een boek in harde kaft (20x28cm), maar in feite is dit het theater. De poppenkast zelf. Binnenin bevindt zich een apart boek.
Uit de omslag, die je dus rechtop kunt neerzetten, druk je de tekening weg, zodat er een opening ontstaat. Hier doorheen kun je de opvoeringeen tonen.
Het bijgevoegde boek ()slappe kaft is even groot als de kartonnen omslag, heeft ook dezelfde voorkant en telt 28 pagina's.
Op de eerste bladzijde een uitleg van het spel.
De rest van het boekwerk bevat figuren voor je poppenkastspellen, met steeds een scenario-voorbeeld:
- Boeven en politie
- Bouwvakkers
- Boerderijdieren
- Kabouters
- Ridders
Hier twee voorbeelden daarvan.
Het spel en boek zijn in 2009 uitgebracht door Uitgeverij Libre BV. De tekeningen zijn van Silvan Hollander, de voorgestelde scenario's zijn geschreven door Nicola Omniczynski.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten