Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 23 juni 2014

WK HISTORIE: HUP DE LEEUW

Vorige week woensdag kon je op HET Verzameloord de Panorama actie vinden uit 1974 rondom het toenmalige WK. Een van de aanbiedingen was een LP met de opbeurende titel Zet 'm op (RCS 325) met op de voorkant de Panorama mascotte leeuw Hup.


Het lijkt een in allerijl samengestelde plaat als je let op de vormgeving EN op de inhoud. Slechts één liedje gaat daadwerkelijk over het WK (Frans Derks). Er staan enkele zeer oude (rechteloze?) liedjes op van Louis Davids, Jan de Cler en Willy Derby en zelfs liedjes over Ajax en Feyenoord!! Herman Kuiphof praat het goed op de achterkant door te zeggen dat de plaat voor iedereen iets te bieden heeft, of je jong bent of oud, van Ajax of van Feyenoord houdt. Wat de hoes wel biedt zijn alle handtekeningen van de spelers. Dat is op zich redelijk uniek.


Ook voor vanavond hoopt HET Verzameloord op een zege voor Oranje tegen Chili. Of juist niet. Hoe zit dat ook al weer??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten