Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 6 januari 2015

DISNEY DINSDAG: BAMBI EN ZIJN VRIENDEN (1973)

Een kinderleesboek (20x27cm) over Bambi en zijn vrienden. Ik zou in eerste instantie dan denken aan figuurtjes uit de Bambi-film, maar de vrienden in dit boek zijn Disneyfiguren, die volstrekt NIETS met Bambi te maken hebben. Dat maakt voor mij dit boek interessant. Eind jaren dertig was dit bij Disney vrij normaal (het mixen van verschillende verhalen), maar dat had meer te maken met de kleine 'voorraad' aan karakters. In 1973 speelt dat niet meer. Onderstaand de pagina's uit het boek met de overbekende vrienden van Bambi.

 

Bijkomend interessant aan dit boekje is dat twee illustraties (Bambi met de neefjes en met de dwergen) door Kolibri gebruikt zijn als puzzel.


Dit roept natuurlijk de vraag op of de andere illustraties ook als bron hebben gediend voor een puzzel. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Deze en andere Kolibri Disneypuzzels kun je vinden op de speciale pagina van HET Verzameloord in de groene balk rechts of door HIER te klikken met je muis.

Het boekje is uitgegeven door Classics Lektuur in 1973.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten