Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 20 januari 2015

DISNEY DINSDAG: BIERPULIk weet het niet. Op de een of andere manier vind ik een bierpul met Disneyland reliëf iets contradicties hebben. Maar goed, vroeger verkocht men ook sigaretten van het merk Disneyland, dus alles is mogelijk. Zei Walt Disney zelf niet tijdens de opening van Disneyland in 1955: "[This Land] is dedicated to the young and the young in heart [...]. Voor de tweede categorie is deze bierpul natuurlijk bedoeld.

Op de onderkant een officiële stempel en de naam Disney in reliëf. Het betreft een echte Disneypul. Enigszins verbaasd lees ik ook op de onderkant 'Based on the "Winnie the Pooh" works [...]". Huh. Winnie the Pooh? In een klein detail zien we hem met Piglet (Knorretje) de straat oversteken. De rest van de figuren vallen kennelijk onder Disney copyright. Waarom dan Poohbeer toevoegen. Wacht...toch niet vanwege zijn naam? Beer = bier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten