Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 3 februari 2015

DISNEY DINSDAG: SPAARBLIK





In tegenstelling tot de bierpul van twee weken is het object van vandaag uitermate passend bij de hoofdfiguur Dagobert Duck. Het betreft een metalen spaarpot in de vorm van een kist, maar dan wel een vreemde. De gleuf bevindt zich eigenlijk aan de zijkant van de kist, maar als je let op de 'pootjes' en de stand van de afbeeldingen is het de bovenkant. Het deksel gaat open als een deur, maar dan vallen de munten er natuurlijk snel uit. Je moet hem dan dus wel op zijn kant leggen. Vreemde keuzes. Desalniettemin is dit blikken geval een geinig ding. De afbeeldingen (ik denk van Italiaanse afkomst) zijn gezellig en deels in reliëf, wat een extra diepte geeft aan de voorstellingen. Leuke aanwinst voor mijn collectie.

Er wordt niet vermeld van jaar of land, alleen dat het (opvallend) is uitgebracht door Royco, ik neem aan van de soepen. Het blik meet 16x10,5x7,5cm. In een reactie beweert een anonieme bezoeker dat het blik dateert uit 1960. Voorlopig houd ik dit jaar maar aan.

3 opmerkingen:

  1. Dit blik dateerd van begin jaren '80. Dit weet ik omdat ik het gekocht heb met zakjes Soep toen ik zwanger was van mijn zoon. Mvrgr.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt ik had er ook een. Ik streek al m'n biljetten ,paste ze mooi er in.

      Verwijderen