Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 20 mei 2019

EEN AVOND MET DRACULA

Je komt het niet zo heel vaak tegen, een spel dat is gebaseerd op een film. Dit spel dus wel. Een avond met Dracula heeft rechtstreeks te maken met de film Dracula van Francis Ford Coppola uit 1992.
De best zware doos meet 36x28cm, is 8cm hoog en uitgevoerd in twee talen: Nederlands en Frans, hetgeen herkomst België doet vermoeden.
Op de onderkant wat kortbondige extra info over het spel. Daar ook reklame voor de film, die dus kennelijk net op video uit is,
Dan die inhoud maar eens gaan bekijken. Het is een doos vol.
Een spelbord of eigenlijk een rad van het noodlot (30x27cm). De wijzer is los meegeleverd, maar hier niet bevestigd.
Een voorbespeelde geluidscasette....
Een klein doosje....
...met daarin 12 vampiergebitten.
12 uitnodigingen (6 in het Nederlands en 6 in het Frans)...


Zes kleine doodskisten (die moeten nog worden gevouwen)
en gevouwen ziet dat er dan zo uit.
12 Gastkaarten....
...en 102 spelkaarten, die op het bord worden gelegd. Er zijn zes soorten: Knoflook, Vampier, Onheil, Kruis, Missie en Staak.

Tot slot 'praktische tips voor de gastheer' (in twee talen) ...
en een spelregelboekje (in twee talen).
Het is een uitgave van Blue Zebra in Antwerpen en uitgebracht in 1992, hetzelfde jaar dus als de film, waarvan hieronder nog even de poster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten