Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 31 mei 2019

VIJF TEGEN VIJF

Vijf tegen vijf, 'een spel voor het hele gezin, gebaseerd op de populaire TV-quiz', dat sinds 1983 in perioden op de Nederlandse TV te zien is geweest, met verschillende presentatoren en op diverse zenders. Het is begonnen bij de VARA met Willem Ruis (1945-1986) als gastheer, die dat tot zijn vroege dood heeft gedaan. Het is een bewerking van het Amerikaanse spel Family Feud.
De doos meet 41x24,5cm.
Als je de doos opent, valt meteen de lege inhoud op, maar dat valt best mee.
Bovenop ligt het voorzetstuk van het scorebord. Dat neem je weg.
Wat je vervolgens ziet is de achterkant van het scorebord en de rest van de doos.
Dat scorebord moet je dan dus eerst in elkaar zetten.
Om dat goed te doen, volg je de instruktie in de binnenkant van het deksel.
Tot slot dan 2 pagina's met spelregels....
...een vragenlijst....
....en wat invulformulieren.
Het spel is meteen aan het begin van de uitzendingen in 1983 uitgebracht door MB, die daarmee hun originele Amerikaanse versie min of meer naar het Nederlands hebben omgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten