Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 12 mei 2019

MONSIEUR NICOLAS

Monsieur Nicolas is het laatste boek (geschreven in 1796) van Restif de la Bretonne (1734-1806).
Het is de autobiografie van de schrijver die eigenlijk Nicolas-Edme Réstif heet. Al zijn seksuele ontdekkingen worden erin beschreven, vanaf zijn vroegste jeugd.
Maar daar is het mij niet om te doen. In deze Nederlandse uitgave zijn de vele erotische illustraties van Carl Hollander (1934-1995). Carl werkte graag en vaak met pen, potlood, kleurpotloden en aquareltechniek. Zijn werk kenmerkt zich door de fijne detaillering, wat dat werk zo herkenbaar en levensecht maakt. In totaal heeft hij meer dan honderd boeken geïllustreerd of van omslagen voorzien. Onder andere Pippi Langkous, die ook in het weekblad Donald Duck zijn gepubliceerd.
Nu dus heel ander werk.
Het boek telt 311 pagina's en 30 tekeningen. Daarvan zes voorbeelden.
Deze Nederlandse bewerking - lees inkorting - is van Halbo C.Kool, waarbij 'het karakter van het origineel geheel bewaard is gebleven'.
Het is in 1964 uitgebracht door Kruseman in Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten