Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 1 juli 2013

BB KAARTSPEL

Een kaartspel dat is uitgegeven naar aanleiding van de Berend Boudewijn Kwis (KRO, 1971-1974).
Een gewoon doorsnee stok, met op de achterzijde van elke kaart de afbeelding die ook op de voorzijde van het doosje staat.
Kreeg het publiek, dat de kwis in Hilversum had bijgewoond, zo'n spel mee naar huis? Hoeveel zijn er dan van in omloop? Op de achterzijde het logo van het toen zeer populaire spelprogramma.
Het is een uitgave van de Vlaamse Artiesten Klub in het Belgische Wilrijk. Geinig detail is dat deze organisatie gehuisvest was in de Prins Boudewijnlaan. Er wordt nergens een jaar van uitgave vermeld, maar zeer waarschijnlijk begin jaren 70.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten