Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 7 juli 2013

KLEURBOUWBOEK

Ik heb de laatste weken/maanden al vaker jeugdherinneringen geplaatst, maar je weet pas wat een jeugdherinnering is als je het voorwerp ergens onverwacht tegenkomt. Als dat niet gebeurd, kan er geen herinnering ontstaan. Zo kwam ik onlangs dit boekwerk (20x28cm) tegen.
Het bevat 11 bouwplaten van min of meer bekende bezienswaardigheden in Nederland. Deze zijn gedrukt in zwart-wit, zodat je ze eerst moet inkleuren voordat je gaat bouwen:
- Martinitoren (in Groningen)
- De Oldehove (in Leeuwarden)
- Drentse boerderij
- De Waag (in Deventer)
- Vispoort (in Harderwijk)
- Kasteel Drakensteyn
- Paltrokmolen (Zaanse Schans)
- De Euromast (in Rotterdam)
- De Veerboot (bij Vlissingen)
- De Watermolen (Limburg)
- Het Evoluon (in Eindhoven)
Aangezien ik aan deze laatste bezienswaardigheid ook een sterke jeugdherinnering koester de bouwplaat van dit opmerkelijk stukje architektuur hier als voorbeeld.
Het middenkatern telt 8 pagina's met beschrijvingen van de hierboven genoemde bouwwerken. Ook het Evoluon komt daarin uiteraard voorbij.
Het kleurbouwboek is een uitgave van de Rabobank. Er wordt geen jaar vermeld, maar dat is zeker gebeurd in de jaren 70.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten