Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 30 juli 2013

POCAHONTAS 40: ABC COLORS

Is dit een spel, is dit lesmateriaal of wellicht allebei?
Te beoordelen aan de uitgeversnaam, Jeux Nathan, zou je denken aan een spel, maar de tekst op de achterzijde (in 8 talen) heeft het over 'ontwikkelen van concentratievermogen en nauwkeurigheid'.
De doos (20x26cm0 bevat een wissellijstje, kwast, verf en . . . .
. . . .een tekening van Pocahontas met cijfers erop. Elk cijfer verwijst naar een kleur. Daarmee rijst bij mij dan dus meteen de vraag waarom dit spel ABC Colors heet? De ondertitel is beter: Painting by numbers. In het Nederlands vertaald als 1 cijfer, 1 kleur.
Tot slot zit er ook nog een 8-talige handleiding in.
Zoals al gezegd is het een uitgave van Jeux Nathan. Dat bedrijf heeft zijn residentie in Parijs en jaar van uitbreng is 1995, hetzelfde jaar als dat de film Pocahontas wereldwijd de bioskopen in gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten