Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 11 mei 2015

GROLSCH 400

Vandaag bestaat het Nederlandse biermerk Grolsch 400 jaar. De 17de eeuwse meesterbrouwer Peter Kuijper uit Grol (Groenlo) begon op 11 mei 1615 met het produceren van Grolsch bier. Vandaar dat dit feit vandaag vanaf 16.15u wordt gevierd.
In 1949 nam de toenmalige direkteur Theo de Groen (die de brouwerij in 1897 had overgekocht) reklamemaker Gerard Brummer aan als hoofd van de reklame-afdeling. Deze Brummer startte in 1959 met de slogan `Vakmanschap is Meesterschap`. Een slogan die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse samenleving. Samen met de foto´s van topfotograaf Paul Huf is het een zeer bekende erg lang lopende advertentie-reeks geworden.
Wie meer advertenties uit deze serie wil zien, schakelt over naar Advertentie-Tijd, zusterblog van HET Verzameloord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten