Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 19 juli 2010

CHAS ADDAMS

Enige tijd geleden vond ik dit boek uit 1951 van Chas Addams. Ik had nog nooit van de goede man gehoord, maar voelde meteen associaties met de bekende TV-serie Addams Family (64 afleveringen tussen 1964-1966). Dat bleek korrekt.


























Chas Addams (1912-1988) was een Amerikaanse cartoonist, die in zijn loopbaan meer dan 1300 cartoons heeft getekend. De meeste zijn gepubliceerd in de New Yorker.





Hij had een sterke voorkeur voor bizarre zwarte humor en bepaalde karakters (die vaker terugkwamen) werden min of meer gekscherend de Addams family genoemd. Zij zijn dan ook rechtstreeks de aanleiding geweest tot de TV-serie en (uiteraard) de latere speelfilms. Dit boek is een derde kompilatie van Addams' werk. In dit geval gaat dat om 91 spotprenten. Bij deze 4 voorbeelden. (Klik op het plaatje om deze te vergroten)


























































Naast de TV-serie van de Addams Family hebben sommige karakters van Chas Addams ook ook als inspiratiebron gewerkt voor de serie The Munsters (70 afleveringen, geproduceerd tussen 1964 en 1966)



2 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Ik vind de Addams Family heel erg leuk. Er zitten ook wel grappige stukjes tussen. Ik heb alleen de twee films gezien, van de Addams Family, van het jaar 2000. Ik vond die films heel leuk en wil heel graag ook de serie zien.

    groeten Kary.

    BeantwoordenVerwijderen