Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 30 juli 2010

FRANKENSTEIN 28

Vandaag in de reeks van Frankenstein merchandise en aanverwante artikelen een boek uit 1995, uitgegeven door Zwijsen in Tilburg. De oorspronkelijke uitgave (Frankenstein, in 1994 uitgebracht door Aladdin Books Ltd in Londen en geschreven door Steve Parker) is door Jacques Weijters omgezet naar het Nederlands.


Dit boek is duidelijk bedoeld voor een jeugdig publiek (vanaf 9 jaar!), maar dat doet niet af aan de informatie die het biedt. Op alle linker pagina's staat (uiteraard in het kort) het oorspronkelijke verhaal van Mary Shelley uit 1816.
















Op de rechter pagina's wordt telkens een onderwerp behandeld dat iets met Frankenstein te maken heeft, zoals Alchemie, anatomie, elekticiteit, Prometheus, organen en transplantaties, robots en de relatie van Frankenstein met het witte doek. Kort en eenvoudig verteld, doorspekt met foto's en tekeningen.



Het komplete boekwerkje telt 40 bladzijden en is uitgevoerd met een harde kaft (22x25 cm). Andere delen in deze reeks gaan over Dracula, heksen en weerwolven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten