Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 31 juli 2010

FRED JULSING

Fred Julsing (1942-2005) was een gevierd en evenzo bekend Nederlandse striptekenaar, die veel strips heeft getekend, maar ook posters, LP-hoezen en reklame-materiaal. Kijk hier voor een korte levensloop en hier voor de vele uitgaven van Fred.
Minder bekend is zijn werk voor de Belgische TV-film Hans en Grietje uit 1960, een ambitieus projekt met muziek van Engelbert Humperdinck.




5 opmerkingen:

  1. Ik kan het mis hebben, maar nergens verraadt deze illustratie de zwierige lijnvoering van Fred Julsing. Zou het niet mogelijk zijn dat Julsings vader dit affiche heeft gemaakt? Die werkte ook als illustrator, en als je diens albumcover van 'De helse patrouille' bekijkt, doet dat mijns inziens eerder aan bovenstaand affiche denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloordgastheer2 augustus 2010 om 09:49

    Ik was er vanuit gegaan dat dit vroeg jeugdwerk is van Fred Julsing, dus voor de Toonder periode en het nog niet helemaal zijn latere stijl had.
    Bovendien wist ik niet dat zijn vader (ook Fred Julsing) eveneens tekenaar was. Hoewel ik de tekening van 'De helse patrouille' qua stijl niet echt in de buurt vind komen van deze 'Hans en Grietje'-tekening zou deze plaat mogelijkerwijs inderdaad door Julsing Sr. getekend kunnen zijn. Is er iemand die hier het fijne van weet?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fred Jr. zou hier 18 jaar geweest zijn. Ik geloof dat hij toen nog op de kunstacademie zat, waar hij wilde wat abstracte liho's maakte. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat dit van hem is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verzameloord-Gastheer16 oktober 2012 om 00:08

    Dus toch een tekening van Fred Julsing Sr?

    BeantwoordenVerwijderen